A-nest 2022

Majestic Maine A-nest
Geboren: 15-05-2022

Eindelijk was het zover, we verwachtten ons eerste nestje Maine Coon kittens. Vanaf vrijdag 13 mei 2022 zat ik er helemaal klaar voor, al nam Yuna zich alle tijd…

Yuna genoot van het zonnetje, scharrelde met haar dikke buik gemoedelijk wat rond en had vooral veel honger. Af en toe werden de potentiële nestplekken geïnspecteerd, maar geen van die plekken leek een voorkeur te genieten. Niet de grote kartonnen doos op de slaapkamer, niet het bedje in de linnenkast, en ook niet de grote reismand in het bureau. Ja, onder mijn bed, dat leek een interessante plek te zijn, maar dat zag ik dan weer niet zitten. Als het aan mij lag gingen we niet op die plek kittens krijgen…

De vrijdag verstreek op z’n gemakje en ook op zaterdag leek er nog niets spannends op het programma te staan. Voor de zekerheid had ik in de nacht steeds mijn wekker elke 3 uur gezet, maar Yuna sliep meestal als een roos of keek me hooguit vragend aan wanneer ik een kijkje bij haar kwam nemen.

Zondagochtend echter kon ik zweren dat ik een licht samentrekken van Yuna’s buik zag. Ze leek ook wat oppervlakkiger te ademen. Zou het dan eindelijk gaan gebeuren?

Papa: AnversCoon Mystic Merlin

Yuna werd een beetje rusteloos en bezocht opnieuw alle mogelijke nestplekken. Ik merkte daarbij wel dat ze mij op de voet volgde; ze leek duidelijk niet alleen te willen zijn. Toen ik “even snel” naar beneden wilde, kwam ze gelijk achter me aan. Eenmaal beneden verdween ze plots achter het gordijn in de woonkamer. Opeens ging alles heel snel. Twee krachtige weeën en hopla…

Het eerste kitten werd om iets voor 12 uur geboren. We hebben met doeken meteen een plekje gemaakt achter het gordijn, terwijl Yuna instinctief alles deed wat ze moest doen en uitstekend voor haar kitten zorgde. Niet veel later kwam het tweede kitten…

Op zondag 15 mei 2022 heeft Yuna haar eerste nestje met prachtige kittens gekregen!

Majestic Maine A-Kittens

“Amazing Aila”
Black silver tabby
ticked (ns 25)

“Amila”
Black silver tabby
ticked (ns 25)

“Assepoes”
Black tabby
ticked (n 25)

“Amur”
Black silver tabby
blotched (ns 22)

“Awesome Gizmo”
Black tabby
ticked (n 25)