Maine Coon katten

Cleo


Volledige naam: Majestic Maine Cleo de Nile
Geboren: 17-03-2023
Kleur: Black Silver Tabby Blotched met Wit (ns22 09)
Fokpoes

Cleo is een hele zachtaardige Maine Coon poes, die als het even kan altijd bij je wil zijn. Maar ze is ook, zoals royalty betaamt, een tikje eigengereid…

Zo kan ze het ene moment vol vreugde en luidkeels miauwend naar je toe rennen en je enthousiast begroeten, om je vervolgens diep beledigd aan te kijken, omdat je het lef had haar zomaar te aaien.

De volgende ochtend wekt ze je dan juist in alle vroegte luidruchtig spinnend en hardhandig kopjes gevend, omdat ze dan wél geaaid wil worden – want dan komt het wél uit… 

Een echte prinses dus, onze Cleo. Eentje die heel goed weet wat ze wel en niet wil, en met een blik die precies laat weten wat ze er allemaal van vindt.  

Stamboom Cleo

Majestic Maine F-nest 2024/2025

Prinses Cleo

“Prinses van het Oude Egypte.”

Hoewel de meeste mensen logischerwijze bij de naam Cleopatra denken aan Cleopatra VII, koningin van Egypte, doelen wij – als het om onze Cleo gaat –  op Cleo de Nile van Monster High. 

In deze fantasyserie is Cleo – meer dan 5000 jaar geleden – een prinses van Egypte. Door bedrog en verraad, maar dankzij een magische mantel, wordt Cleo 1300 jaar later wakker als mummie en vindt ze uiteindelijk haar plek op Monster High. Ze is een opvallende en zeer krachtige persoonlijkheid, hoewel weinigen weten dat ze eigenlijk lang niet zo stoer is als ze doet voorkomen. 

Eigenlijk een beetje zoals als onze eigen Cleo dus; stoer aan de buitenkant, maar heel lief en zachtaardig aan de binnenkant. Ja, onze Cleo is echt een hele bijzondere poes, met een prachtig karakter, een alleszeggende blik en… een werkelijk magisch zachte vacht. 

Cleo_de_Nile
Prinses Cleo de Nile

yuna

Volledige naam: Araslan Yuna
Geboren: 24-10-2020
Kleur: Black Silver Tabby Blotched (ns 22)
Fokpoes

Yuna is een prachtige Maine Coon, in de breedste zin van het woord. Ze is niet alleen heel mooi, maar ze heeft bovendien een heerlijk karakter.

Yuna kwam bij ons na een lange reis uit het verre Rusland. Je zou verwachten dat zo’n poesje dan even moet wennen en tot rust moet komen. We hadden dan ook een gezellige kamer voor haar ingericht, waar ze op haar gemak kon bijkomen.

Bijkomen? Tsss… waarvan? Yuna besloot gelijk zelfverzekerd op onderzoek uit te gaan en meteen van alles uit te proberen. Ze klom overal op (wij als een vangnet erachteraan), speelde met het aanwezige speelgoed alsof het altijd al van haar was geweest, en voelde zich duidelijk helemaal thuis en op haar gemak.

Op het moment dat Yuna, nog geen uur na aankomst, bij ons kwam liggen en met een vertederend “mrra” haar magisch talent ontplooide, waren we volledig in haar ban. Wat een heerlijke poes

Stamboom Yuna

Magische Yuna

“Een betoverende, zilveren schoonheid.”

We houden van fantasy en verhalen, maar ook van spelletjes. In de game “Final Fantasy X” is Yuna een dappere Summoner die genezende magie kan gebruiken. Ze leert de mystieke kunst van het oproepen van krachtige magische entiteiten, eonen genaamd – machtige geesten van weleer.

Yuna besluit in de game om de Pelgrimstocht van de Summoner te ondernemen om zelf High Summoner te worden. Ze wil Sin verdrijven, een monsterlijk wezen dat de wereld van Spira terroriseert.

Onze Yuna roept geen entiteiten op, maar dat is ook niet nodig. Wij staan haar namelijk volledig ten dienst, betoverd door haar magische schoonheid en Russische charme. 

summoner-yuna
High Summoner Yuna

Cirilla

Volledige naam: Iljoeska’s Cecilia B-Storm
Geboren: 10-11-2021
Kleur: Black Smoke Bicolour (ns 03)
Fokpoes

Cirilla, ofwel Ciri, is een hele lieve, aanhankelijke poes. Ze volgt je op de voet door het huis en als ze je even kwijt is, bijvoorbeeld na het doen van een tukkie, dan roept ze je net zolang totdat je antwoord geeft. Maar vergis je niet – aanhankelijk betekent hier niet onzelfstandig of “soft”, want wat een karakter heeft deze poes! Cirilla geeft het woord “Majestic” een geheel nieuwe dimensie…

Cirilla is namelijk het prinsesje in huis. Met veel natuurlijke charme weet ze je er altijd toe te verleiden om direct te stoppen met waarmee je bezig bent, om haar te knuffelen, kroelen en aaien. Een luid tevreden spinnen is dan het resultaat. Het komt er eigenlijk op neer dat Ciri je, zoals een gedegen prinsesje betaamt, met een natuurlijke vanzelfsprekendheid om de vinger wikkelt.

Cirilla is gewoon zo zacht en zo lief dat wij allemaal maar één wens hebben: onze kleine Hoogheid gelukkig maken.

Stamboom Cirilla

Prinses Cirilla

“Een leeuwtje met een gouden hart.”

Prinses Cirilla, volmondig Cirilla Fiona Ellen Riannon, is de “Lion cub of Cintra” en bekend uit de boeken van The Witcher, van Andrzej Sapkowski.

Cirilla, ook wel Ciri genoemd, is de prinses van Cintra en de dochter van prinses Pavetta en Duny, evenals de kleindochter van Koningin Calanthe. Ze is echter ook de “dochter” van the Witcher, Geralt of Rivia, als gevolg van “the Law of Surprise”.

Onze Cirilla kwam ook in ons leven dankzij de verrassende wendingen van het lot. En iedere dag zijn we daar opnieuw dankbaar voor, want Ciri maakt ons gewoon gelukkig.

ciri-witcher
Prinses Cirilla

Azula

Volledige naam: Iljoeska’s Dedicated to Azula
Geboren: 29-01-2020
Kleur: Black Silver Tabby Blotched (ns 22)
Gecastreerd 

Azula is een evenwichtige, statige Maine Coon poes die niet snel van haar stuk gebracht is. Ze is speels, nieuwsgierig en ontzettend lief. Azula blijft graag op de hoogte van wat er gaande is in het huis en komt dan ook steeds geïnteresseerd kijken naar wat je aan het doen bent. Ze wil meestal best even ongevraagd in de weg liggen…

Azula houdt van gezelligheid en ligt het liefst vlakbij je of tegen je aan. Ze beweegt zich geruisloos en voor je het weet heeft ze zich alweer stilletjes opgerold tussen je voeten. Zelfs als je je tanden aan het poetsen bent.

De vacht van Azula is ongelooflijk zacht. In combinatie met het geluid van haar diep tevreden spinnen, wordt het aaien van Azula bijna een “zen-beleving”. Let wel, als je te vroeg stopt met aaien, tikt ze je met haar grote Maine Coon poot vriendelijk op de vingers om je aan te moedigen vooral nog even door te gaan.

Naast spelen en alles in de gaten houden, slaapt Azula graag. In de meest onmogelijke houdingen, op allerlei plekjes, maar altijd vol overgave. Als ze dan even wil checken waar iedereen ook alweer is, begint ze gewoon een gesprekje. Ze weet inmiddels dat we altijd antwoorden en voor je het weet voer je een kattendialoog.

Stamboom Azula

Prinses Azula

“Een eigen persoonlijkheid.”

De naam Azula stamt uit de animatieserie “Avatar: The Last Airbender”. In de serie is Azula een prinses van de Fire Nation en kan ze de elementen vuur en bliksem beheersen. Ze is een sterke persoonlijkheid, net als onze eigen Azula.

Hier houdt de vergelijking tussen beide dames echter op, want waar Prinses Azula in de serie een behoorlijk “kattig” karakter heeft, is onze eigen Azula juist heel erg lief. We vonden de naam wel heel mooi, vandaar de keuze om onze eigen prinses ook Azula te noemen.

Prinses Azula

Valeria

Volledige naam: Sugarcoons Valeria
Geboren: 20-06-2020
Kleur: Blue Torbie Mackerel met wit (g 09 23)
Gecastreerd 

Valeria is een gezellige, blije Maine Coon poes die erg van knuffelen houdt. En van eten, dat ook. Als er ergens iets te halen valt, is Valeria er als de kippen bij.

Naast eten is Valeria gek op spelen… balletje, dopje, propje, alles is feest. Haar favoriete balletje, een zacht pluizig geval, apporteert ze ook. Trots komt ze ermee aangewandeld om het betekenisvol bij je neer te leggen. Met haar prachtige, amandelvormige ogen kijkt ze je dan verwachtingsvol aan, om onder begeleiding van een “prrr” weer achter het balletje aan te stuiven zodra je het gooit.

Valeria doet haar naam eer aan. Ze is een stoere, dappere piraat, maar met een klein hartje. Ze is heel graag dicht bij je in de buurt. Zonder haar naar de badkamer of WC gaan is voor Valeria een big no-no. Bij een gesloten deur tekent ze dan ook luidruchtig bezwaar aan.

Valeria vindt het heerlijk om geaaid en gekroeld te worden. Zodra ze je hand voelt, drukt ze zich ertegen aan. Wanneer je iets tegen haar zegt, begint ze spontaan te spinnen. En dan niet zachtjes, maar ongeveer als een kleine, ronkende motor.

Stamboom Valeria

Piraat Valeria

“Het boefje in huis.”

We zijn gek op verhalen. De naam Valeria stamt uit de verhalen over “Conan de Barbaar”. Valeria is een piratenvrouw van “de Rode Broederschap” en een echte avonturierster. In de serie is Valeria uiteraard niet zo sterk als Conan, maar door haar vaardigheden en snelheid is ze een uitstekende zwaardvechter. Ze heeft een eigenzinnig en stoer karakter, net als onze eigen Valeria.

Valeria doet haar piratennaam eer aan als boefje in huis. Ze is speels, vrolijk en bovendien vlug als water. Een combinatie die een beetje piratendame altijd goed van pas komt.

Valeria of the Red Brotherhood