Maine Coon kitten kopen

Nestplanning 2023

Yuna x Kratos, D-nest

Onze mooie, lieve Yuna is met veel toewijding een hartstochtelijke mama. Ze besloot dan ook niet te wachten tot Kratos al zijn tests goed had doorstaan, maar trok (ondanks onze inzet dit te voorkomen) haar eigen plan.

Over deze zwangerschap heb ik bericht in de nieuwsbrief van 14 december 2023. Yuna heeft op 21 december 2023 zes mooie kittens gekregen. 

Tip: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven.

Nestplanning 2024

Cleo x Nozzy

Onze Cleo zal bij volgende krolsheid gedekt worden door de charmante Maine Coon kater Nozzy. Het is even afwachten wanneer dit precies is, maar we gaan uit van zomer/najaar 2024.

Tip: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven.

Cleo
Midnight S'Cosa Nostra "Nozzy"

Majestic Maine Kittens

“Als een kitten gaat verhuizen.”

Wij zijn gek op onze Maine Coontjes en we willen alleen het allerbeste voor hen. Van hun toekomstige eigenaren verwachten we dat hun Majestic Maine:

  • Een geïntegreerd lid van het huishouden zal zijn.
  • De nodige toeneiging krijgt, in aangenaam gezelschap verkeert en niet zomaar alleen gelaten wordt.
  • Hoogwaardig voer krijgt, afgestemd op de behoeften. Wij geven en adviseren het premium kattenvoer van Prins.
  • Liefdevol verzorgd wordt, met oog voor welzijn en hygiëne.
  • Verantwoorde medische hulp krijgt wanneer dit nodig is. We bevelen de kattenverzekering van Univé aan (online brochure)

Een kitten reserveren

Vanaf 7 weken mogen onze kittens op afspraak bezoek krijgen. Wanneer een kitten in het bijzonder bevalt en wanneer de klik wederzijds is, kan de kleine Majestic Maine gereserveerd worden. We vragen hiervoor een aanbetaling van €495, waarna de kitten niet meer aan iemand anders beloofd wordt.

Als onze kittens een dikke 3 maanden oud zijn mogen ze verhuizen. Ze zijn dan meermaals ontwormd en twee keer ingeënt. Onze Maine Coons worden goed gesocialiseerd en groeien op in huis, samen met onze andere katten.

Vanzelfsprekend zijn alle Coontjes gechipt en in het bezit van een EU dierenpaspoort, met een gezondheidsverklaring van de dierenarts. Mocht u in dit kader uw Maine Coontje willen verzekeren, dan raden we de huisdierverzekering van Univé aan – een verzekering die ook echt zinvol verzekert.

Castreren

Onze Maine Coons worden alleen overhandigd na tekenen van een contract. De stamboom wordt verstuurd zodra de poes of kater gecastreerd is.

Ons dringend advies is om uw Maine Coon op een leeftijd van 6 maanden te laten castreren.

Bij de niet-gecastreerde poes komen aandoeningen van de voorplantingsorganen relatief vaak voor. Denk daarbij aan cysten op de eierstokken, baarmoederontsteking en melkkliertumoren. Uit onderzoek is gebleken dat melkkliertumoren bij de poes voor meer dan 90% kwaadaardig zijn. Castratie op jonge leeftijd beschermt uw poes tegen deze gezondheidsrisico’s!

Bij een kater is het sproeien voor een groot deel verbonden aan de seksuele activiteit. Castratie zal dit typische katergedrag in de meeste gevallen doen afnemen en ook de sterke geur van de urine vermindert erdoor. Omdat hun behoefte om te paren afneemt, neem ook de vechtlust van een kater af, waardoor er in huis meer rust en vrede heerst.

Aanschaf

De aanschafprijs van een Majestic Maine is voor liefhebbers vanaf €1’095,-.

Voor fokkers gelden andere prijzen en voorwaarden.

Fokken, dus ook het krijgen van een enkel nestje, is zonder fokkersovereenkomst niet toegestaan!

Op de hoogte blijven

Er is veel vraag naar Maine Coon kittens en daarom werken we met een wachtlijst. Inschrijven voor de wachtlijst (nieuwsbrief) is dé manier om in aanmerking te komen voor een kitten.