B-nest 2023

Majestic Maine B-nest
Geboren: 27-02-2023

“De natuur laat zich niet dicteren.”

Op maandagavond 27 februari 2023 – netjes “volgens schema” – kreeg Yuna rond 19.30 uur haar eerste kitten. Een mooi, donker tortie poesje. Wat een prachtig meisje!

Yuna nam meteen zorgvuldig haar taken als moeder waar, terwijl de kitten blind op zoek ging naar de warmte en tepel van haar mama. Wat een wonder is het toch, zo’n geboorte. Het is iedere keer opnieuw een voorrecht om het mee te mogen maken.

De tweede kitten kwam ongeveer een half uurtje later, ook een poesje, en alles leek voorspoedig te gaan. De derde kitten liet echter langer op zich wachten en ook al was Yuna rustig en ontspannen, voelde ik zelf enige onrust…

Papa: HighFiveStars Troy

Gedurende een lange en intensieve nacht heeft Yuna uiteindelijk 6 kittens gekregen, waarvan er helaas twee levenloos ter wereld kwamen. Heel verdrietig, maar zoiets kan gebeuren. Een kitten weegt bij geboorte ongeveer tussen de 100 en 120 gram… ze zijn zo klein en zo kwetsbaar.

De vier overgebleven kittens werden met veel liefde vezorgd door Yuna. Toch was er één kleintje dat me zorgen baarde. Een zorg die op woensdag 1 maart helaas bewaarheid werd.

De natuur laat zich niet dicteren. In een tijdsbestek van slechts 9 weken wordt in de baarmoeder van de poes een complete kitten gevormd. Ondanks alle goede zorg en aandacht zijn er geen garanties. Vanuit dat oogpunt zijn we dan ook dankbaar, want Yuna is nu de trotse mama van drie prachtige, donkere tortie poesjes.

Majestic Maine B-Kittens

“Blessed Yue”
Black Silver Torbie
Blotched (fs 22)

“Beau Galore”
Black Silver Torbie
Blotched (fs 22)

“Bella”
Black Torbie
Blotched (f 22)