C-nest 2023

Majestic Maine C-nest
Geboren: 17-03-2023

“Zes kleine wondertjes.”

Op vrijdagmiddag 17 maart 2023 heeft Cirilla rond 13.30 uur haar eerste kitten gekregen. Het was best even hard werken, want dit kitten – Cirilla’s allereerste – lag ook nog eens in een stuit.

Cirilla keek aanvankelijk verbijsterd naar dat wriemelende staartje dat daar beneden uit haar stak en had zelfs even de neiging om eraan te trekken. Dat leek mij echter géén goed idee…

Het vertrouwen dat ze in me heeft is ontroerend. Met haar prachtige groengouden ogen kijkt ze me vol aandacht en met open blik aan. Een volgende wee trekt haar lijfje samen, ik spreek haar bemoedigend toe, en met een felle kreet weet Cirilla haar eerste kitten eruit te persen.

Ze lijkt even lichtelijk ontzet, maar al gauw nemen haar moederlijke instincten het over en begint ze de kitten schoon te likken. Ik slaak ondertussen een zucht van verlichting, want heel eerlijk… het blíjft spannend.

Papa: HoneyDevil KidRock

Binnen een tijdsbestek van ongeveer vier uur komen in vlot tempo uiteindelijk 6 kittens ter wereld. Cirilla doet het fantastisch, ik ben heel trots op haar.

Ik ben wederom verbijsterd over hoe klein en kwetsbaar kittens bij de geboorte zijn. Ze wegen maar tussen de 108 en 117 gram en passen in één hand, maar de kleintjes zijn allemaal energiek en weten waarnaar ze op zoek zijn. Het krabbelt en piept van jewelste, terwijl Cirilla verwonderd toekijkt en het laat begaan.

Inmiddels een aantal dagen later doen moeder en kroost het nog steeds fantastisch. Cirilla spint tevreden en verzorgd haar kitten met veel aandacht en liefde. Ik geniet met volle teugen van het hele stel en ben heel dankbaar.

Majestic Maine C-Kittens

“Carlito”
Black Bicolour
(n03)

“Chill Apollo”
Blacksmoke Bicolour
(ns03)

“Charley”
Blacksmoke Bicolour
(ns03)

“Chesterfield”
Black Bicolour
(n03)

“Cash”
Black Silver Tabby Ticked
met Wit (ns25 09)

“Cleo de Nile”
Black Silver Tabby Blotched
met Wit (ns22 09)