D-nest 2023

Majestic Maine D-nest
Geboren: 21-12-2023

“Een prachtig nestje.”

Onze mooie, lieve Yuna is met veel toewijding een hartstochtelijke mama. Ze besloot voor dit D-nest dan ook niet te wachten tot Kratos al zijn tests goed had doorstaan, maar trok (ondanks onze inzet dit te voorkomen) haar eigen plan. We hebben hierover bericht in de nieuwsbrief van 14 december 2023.

Aangezien we niet wisten wanneer de twee hun avontuurtje hadden, konden we ook niet precies inschatten wanneer de kittens zouden komen. Er zat niets anders op dan Yuna in de gaten te houden en geduldig af te wachten. En ondertussen werd Yuna steeds dikker…

Op donderdag 21 december, rond het middaguur, lag Yuna zoals zo vaak gezellig bij mij op tafel, terwijl ik een kopje koffie dronk. Ze was volledig ontspannen, dus… ik ook.

Maar wacht even. Was dat nou een wee? Yuna keek me met haar mooie, groene ogen rustig aan. Hopla… weer zo’n golf door haar lijfje. Ik had ineens visioenen van kittens die geboren zouden worden op de keukentafel. “Kom, we gaan naar je plekje,” zei ik. En ja hoor, Yuna stond gelijk op en liep naar haar favoriete kraamplek – naast de bank, achter het gordijn. Nog geen 10 minuten later werd de eerste kitten geboren…

Papa: Kratos Kindly Tiger

De geboorte vond (achteraf gezien) in twee fasen plaats. De eerste drie kittens kwamen relatief snel na elkaar ter wereld, alles verliep vlot.  Daarna was het rustig. Het was verdraaid lang rustig. Ik werd er bijna een beetje nerveus van en hield Yuna met argusogen in de gaten, maar Yuna was de rust zelve en druk bezig met het poetsen van haar kittens. Af en toe doezelde ze weg, want het is hard werken, zo’n bevalling.

Bijna drie uur later begonnen (eindelijk!) de nieuwe weeën. Ook deze keer werden in kort tijdsbestek drie kittens geboren en Yuna deed het fantastisch. Wat is ze toch een lieve, zorgzame mama. Vol vertrouwen in mij ook, dat vind ik zo mooi.  

Yuna heeft vijf katertjes gekregen, en één poesje. We zijn ontzettend blij met dit nestje. Wat een prachtige kittens!

Majestic Maine D-Kittens

“Don Diablo”
Black Silver Tabby
Mackarel (ns 23)

“Dima Safar”
Black Silver Tabby
Blotched (ns 22)

“Din Romulus Kenobi”
Black Silver Tabby
Blotched (ns 22)

“Donatello Bo Hamato”
Black Silver Tabby
Mackarel (ns 23)

“Dzjengis Khan”
Blue Tabby
Blotched (a 22)

“D.Va Hana Song”
Black Torbie
Mackarel (f 23)