E-nest 2024

Majestic Maine E-nest
Geboren: 25-03-2024

“Een klein, mooi nestje.”

Cirilla is een lieve, aanhankelijke poes die goed in haar (superzachte) vel zit. Ze is een slanke dame, onze Cirilla, maar desalnietemin een stoere tante.

Juist omdat Cirilla slank is, was het ons al gauw duidelijk dat het nestje van papa “Midnight S’Casa Nostra” geen groot nestje zou zijn. Cirilla was gewoon niet zo heel erg dik, maar wel overduidelijk zwanger.

Ze had wel een beetje last van haar hormonen deze keer en was met name voor Cleo (haar dochter notabene) niet altijd even aardig. “Opzouten!” scheen Cirilla’s nieuwe motto te zijn. Tegen de poezen dan, niet tegen ons. Ze was juist super aanhankelijk en had veel behoefte aan aanraking.

Anyway… op maandag 25 maart was het zover. Om 9.10 uur s’ochtends werd de eerste kitten geboren. Een donker tabby poesje met wit. Cirilla was erg in haar nopjes en vooral ook heel erg Zen. De hele dag lang. En toch voelde ik nog minstens één kitten bewegen…

Papa: Midnight S’Casa Nostra, ofwel “Nozzy”

Achteraf is men altijd wijzer, dat heb ik op de harde manier geleerd. Dus toen – ondanks Cirilla’s volkomen rustige, relaxte voorkomen en ondanks het feit dat ze ook geen weeën had – er tegen de middag nog steeds geen kitten geboren was, werd ik onrustig. Uit ervaring weet ik dat je achteraf niet wilt denken “Had ik maar…” en dus heb ik (na kort overleg met een andere fokker) toch besloten de dierenkliniek te bellen. Zoals ik al vermoedde wilden ze Cirilla graag zien om een echo te maken. Dus, moeder en kind in de mand gepakt en gaan…

Lang verhaal kort: alles was prima in orde volgens de dierenarts, gewoon afwachten. En inderdaad, om 17.15 (8 uur later) werd de tweede kitten geboren. Een stoer ventje. Wat een heerlijk nestje, broer en zus. Gezond en fit. Want laten we wel wezen, dat is het allerbelangrijkste!

Majestic Maine E-Kittens

“Poesje”
Black Tabby Blotched
met Wit (n22 09)

“Katertje”
Black Silver Tabby Blotched
met Wit (ns22 09)